maanantai 6. toukokuuta 2013

Drunken Sailor

Jo pari viikkoa sitten lupailin, että tuloillaan olisi uusi neuleohje. Aikaa kului, koska Elämä ja lisäksi vähän liikaa palkkatöitä, mutta nyt ohje on viimein saatavilla.


Sukkien nimi on Drunken Sailor. Ohje on saatavilla suomeksi Ullan jäsensivuilta (vaatii kirjautumisen normaaleilla Ullan jäsentunnuksilla), englanniksi se puolestaan on myynnissä Ravelryssä. Lanka on Ilun värjäämä sukkalanka Handusta. Väri oli muistaakseni Tomaatti, ja luonnossa sävy hehkuu paljon syvempänä kuin minun valokuvissani.

Nimensä sukat ovat saaneet horjuvan palmikkokuvion mukaan. Muistaakseni löysin tämän pintaneuleen jostakin Barbara Walkerin pintaneulekokoelmasta. Kapea palmikko siirtyy hitaasti sivusuuntaan, ja lisäksi palmikonkiertojen suunta vaihtuu aina kun palmikkoa lähdetään siirtämään toiseen suuntaan.


Palmikon keinahtelu voimistuu, jos neuletta venyttää sivusuunnassa - kuten esimerkiksi kuvista näkyy hyvinmuodostuneen nilkkani kohdalla.

Näissä tunnelmissa Elämänlangalla tällä viikolla. Ensi viikolla toukokuu on jo melkein puolessa ja kevät varmaankin pitkällä täällä Espoossa. Silloin taas uutta Elämänlankaa!

1 kommentti:

Neulisti kirjoitti...

Ihana uusi malli. :)